Z OSTRAVY

Food Market se koná už o víkendu

Třetí ročník netradičního festivalu jídla Food Market pro širokou veřejnost, jehož cílem je podpora řemesla kuchaře, tradiční i mezinárodní gastronomie a pohostinství Moravskoslezského kraje, se uskuteční areálu Hlubina Dolní oblasti Vítkovice v objektu Compress Hall o víkendu 7. a 8. března vždy od 10 do 18 hodin.

Organizátorem akce je majitel kulinářského centra a školy vaření Food Atelier v Ostravě, mediálně známý kuchař David Valíček. Vstupné je pouhých 50 korun na osobu, děti do 140 cm za vstup neplatí. Nabídka kulinářských specialit bude obrovská. Vystavovat bude 17 provozoven, a navíc se také poprvé představí food trucky, které budou prezentovat a prodávat své speciality před budovou.


Návštěvníci se mohou těšit na prvotřídní jídla z kuchyní vybraných gastronomů Moravskoslezska a hlavně z Ostravy. Chceme nadchnout lidi pro zdravé a kvalitní stravování, zpestřit gastronomii jako takovou, obohatit ji o lokální suroviny a podpořit tím hlavně domácí trh s ovocem, zeleninou, obilovinami, tradičními mléčnými produkty, ale třeba i méně obvyklými potravinami, jako jsou například šneci. Akce je vizitkou dobrého jídla a pití a zároveň velká show, na které vystupují kuchaři a zástupci gastronomických podniků a předvádějí svá nejlepší jídla a značkové produkty.

Tradičními aktéry Food Marketu budou opět Restaurace U Bobra, španělská restaurace z Ostravy Pata Negra, streetfoodové bistro eatmeat, kafekrámek Čerstvý Boby, Navínko. Svými vegetariánskými pokrmy se pochlubí Food Atelier a chilli menu představí bistro Pochutnej si!. Návštěvníci se mohou těšit na degustace rumu Lukášem Vacou z Alter Ego, na Radegastovnu s čepovaným pivem a workshopem, který povede mistr výčepní. Program bude komentovat moderátor rádia Helax Tobi.


V neděli akci doplní škola vaření s dětmi. Zájemci o účast v kurzu, který začne v 11 hodin, si mohou rezervovat místo mailem na rezervace@foodatelier.cz, počet míst je omezen a zájem je každoročně velký. Podrobný program Food Marketu je k dispozici na Facebooku Food Market 2020 Chutě Ostravy.
Účast veřejnosti na Food Marketu byla v minulých letech vždy hojná. Z nabídky street food lidi nejvíce nakupovali burgery, ale i hot dog od eat meat, oblíbenou pochoutkou se stali šneci, poptávka je obvykle po různých domácích výrobcích od marmelád až po sirupy. 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY