POLITIKA

Petr Bašek je radním Ostravy-Vítkovic

Obvod Ostrava-Vítkovice změnil vedení. Novým starostou je Richard Čermák z hnutí Ostravak, koalici nově tvoří členové hnutí Ostravak, KSČM, Nezávislí, Více pro Vítkovice a Petr Bašek z LEČO – Lepší a čistá Ostrava.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo najít shodu s kolegy, že dnes už bývalé vedení Vítkovic nedělá pro obvod tolik, kolik by si zasloužil a je nutná změna. Věřím, že se nám podaří za dva roky pořádný kus práce,“ říká nový radní Petr Bašek z LEČO – Lepší a čistá Ostrava, který má jako neuvolněný radní na starosti oblast kultury a sportu a investice a projektovou přípravu.

Současná rada má stále 5 členů: starosta Richard Čermák (školství a sociální věci), uvolněný místostarosta Vojtěch Kiss z KSČM (výstavba, životní prostředí a stavební řád, majetek), neuvolněný místostarosta Aleš Dobrozemský z Více pro Vítkovice (finance a rozpočet), neuvolněný místostarosta Petr Menšík z hnutí Ostravak (komunální služby, doprava a hřbitovní správa) a neuvolněný radní Petr Bašek z hnutí LEČO – Lepší a čistá Ostrava. 

Nově je také předsedou kontrolního výboru opoziční zastupitel Libor Pavel z Hnutí ANO 2011. 

„Zásadním a prvním bodem nové koaliční dohody je transparentnost. To je to, o co jsme nejvíc usilovali,“ dodává Petr Bašek.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE POLITIKA