Z OSTRAVY

Dnešním dnem startuje dvacetidenní festival Barrák music hrad. Vznikl v reakci na minulý rok, kdy kultura a živá hudba utichla.

Po roce, kdy se kulturní a hudební akce skoro nemohli konat, přicházejí hudební projekty, které stojí za to. Mezi ně patří právě multižánrový festival Barrák music klub v Ostravě. Tým ostravského hudebního klubu Barrák se v čele s jeho provozovatelem Marcelem Palovčíkem rozhodl uspořádat na Slezskoostravském hradě několika týdenní program s živou hudbou, performancí a one man show.

Festival bude probíhat od 2.7.-27.8. 2021 a můžeme se těšit na pečlivě vyvážený multižánrový program se zajímavými interprety. Program zahájí dnes 2.7. v 20:30 kapela Tatabojs, která tento rok získala Cenu Anděl za skupinu roku. 

Dále se na programu objeví jména jako jsou Rybičky48, Mig 21, Kapitán Demo, PSH, Horkýže slíže, Sima a další. Program bude 27.8. uzavírat rapový koncert Yzomandiase a Nik Tenda, kteří se tento rok také stali držiteli Ceny Anděl v kategorii rap.

Koncerty a živá vystoupení se budou odehrávat v prostředí Slezskoostravského hradu. Organizátoři zajistili výjimečné zastavování tramvají na zastávce U Hradu, ze které se jednoduše k Slezskoostravskému hradu dostanete. Co se týče zakoupení vstupenek, tak ty lze zakoupit prostřednictvím společnosti Ticketstream anebo na místě (do vyprodání).

Další důležitou součástí návštěvy festivalu jsou podmínky spojené s Covid- 19. Pro vstup je potřeba splnit jednu z následujících podmínek: platný negativní test RT-PCR, negativní antigenní test, či potvrzení o prodělání covidu-19. První dávka očkování je dle aktuálního nařízení nedostatečná.

Snad počasí dopřeje a festival si vychutnají jak místní, tak i návštěvníci města Ostravy!

 

 

Zdroj: barrakmusichrad.cz

Zdroj fotografie: Matěj Zolman, Nela Židková (Barrák music hrad)

 

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE Z OSTRAVY