ZDRAVÍ A SPORT

Ostrava žije tenisem!

Už tuto sobotu začíná 14. ročník mezinárodního tenisového turnaje Prosperita Open. I tentokrát se na antuce v centru Ostravy představí tenisové hvězdy ze všech koutů světa. Ve hře je 75 tisíc dolarů.

32 hráčů hlavní soutěže, dalších 32 hráčů v kvalifikaci a k tomu ještě 16 párů čtyř hry. Pokud počasí dovolí, čeká diváky Prosperita Open krásná tenisová podívaná. „Věříme, že se počasí umoudří a zvládneme odehrát celý turnaj, vše se hraje samozřejmě venku,“ říká manažer turnaje Tomáš Ostarek.  

V loňském roce vyhrál Francouz Constant Lestienne, který se letos pokusí titul obhájit. Nebude to mít ale lehké. Nejvýše postaveným hráčem je Adam Pavlásek, který je momentálně 107. hráč okruhu ATP, o výhru 75 tisíc dolarů se ale určitě popere i španělský tenista Roberto Carballes Baena, Ital Marco Cecchinato nebo slovenský hráč Norbert Gombos. Diváci se dále mohou těšit zejména na české reprezentanty Lukáše Rosola (153. v pořadí ATP), Jana Šátrala (155. místo na ATP), loňského finalistu Zdeňka Koláře (235. pozice na ATP). Soupisku všech hráčů najdete ZDE.

Záštitu nad 14. ročníkem mezinárodního tenisového turnaje převzal primátor Statutárního města Ostrava Tomáš Macura. "Letos se na Prosperitě Open objevují zase zajímavá jména a věřím, že tenisté nabídnou divákům dramatické souboje a diváci vytvoří na kurtech v Komenského sadech jedinečnou atmosféru," řekl k tomu primátor a dodal, že Ostrava podporuje řadu sportovních akcí, jednou z nich je tento tenisový turnaj. "Vytváříme podmínky pro pořádání sportovních akcí nejvyšší úrovně a s nadsázkou mohu říct, že Ostrava žije sportem. Naše pozornost se soustřeďuje nejen na podporu vrcholového sportu, ale myslíme také na vyznavače rekreačního sportu, pro které stavíme například cyklostezky."   

Prosperita Open začíná už tuto sobotu 29. dubna. „Vstupenky jsou stále v prodeji,“ dodává Tomáš Ostarek. „Koupit je diváci mohou v areálu tenisového klubu SC Ostrava v Komenských sadech. Cena je 40 Kč na den nebo 150 Kč na celý týden. Všechny fanoušky dobrého tenisu srdečně zveme!“

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT