ZDRAVÍ A SPORT

Vyražte do přírody a buďte „Prostě ve formě”

Dnešní digitální doba s sebou často nese hlavně u mladých lidí víkendy strávené před obrazovkou. Naštěstí vznikají akce, které se je snaží dostat do přírody. Jednou z nich je soutěž Prostě ve formě, kterou už druhý rok organizuje slévárna Giff. Cílem je navštívit 30 zajímavých míst v Beskydech, a to za necelý rok.

Slévárna GIFF v rámci svého sloganu „Prostě ve formě“ pořádá už podruhé v řadě soutěž Prostě ve formě, která má vytáhnout lidi do zajímavých míst v rámci Beskyd. Odstartováno bylo 1. února 2018 a šanci splnit cíl máte až do 30. listopadu 2018. Času je stále ještě dost a nejlepší počasí nás teprve čeká!

Mě osobně se líbí to, že soutěž trvá skoro celý rok a tak když se zadaří a mám volný víkend, je plán předem jasný,” říká naše čtenářka Bára, která se soutěže aktivně účastní. Další skvělou věcí je registrace zdarma, přihlásit se může opravdu každý. Pokud vás to opravdu chytne a budete se chtít podívat i na slavnostní galavečer a dostat kvalitní značkové tričko s logem soutěže, zaplatíte pouhých 365 Kč.

Mezi novinky letošního ročníku patří bonusové dvě trasy, různé pod-soutěže a celková změna organizace dosahování cílů a take galavečera. Po prvním ročníku pořadatelé vychytali všechny chyby a letos se můžete těšit na ještě lepší zážitek ze soutěže.

A co vlastně dostanete za svou snahu? Za nesplnění všech vrcholů jen dobrý pocit ze sportovního výkonu, ať už jste ušli polovinu stanoveného nebo jen dva cíle. Pokud skutečně projdete všemi cílovými body, dostanete personifikovaný diplom s logem soutěže a počtem splněných vrcholů a fotoknihu. Když si zaplatíte „startovací balíček“ a ujdete všechny vrcholy, zasloužíte si tričko, diplom a zúčastníte se závěrečného galavečera. Pokud se rozhodnete splnit hned několik kol, bude na vás čekat bonus. Pořadatelé ještě neprozradili jaký... Ale určitě to bude stát za to!

Mezi doporučenou výbavu každého přihlášeného patří mobilní telefon s Androidem nebo IOS, nebo alespoň mobil s foťákem. Nepotřebujete žádné speciální znalosti terénu ani vytrénované nohy. Že už vám docházejí výmluvy, proč se nezúčastnit? Neváhejte a pojďte do toho. „Dělám něco pro sebe a už jsem díky soutěži poznala pár stejných nadšenců jako já. Toho si asi cením nejvíce. Přijde mi to jako super soutěž nejen pro sportovce, ale především pro rodiny s dětmi a turisty v jakémkoliv věku,” dodala naše čtenářka Bára.

Pro inspiraci se podívejte na pořadí sportovců. Dokonce se najdou takoví, kteří mají necelé dva měsíce po startu soutěže splněno 100 %! Mezi zajímavé místa, které v rámci soutěže navštívíte, patří třeba Staré Hamry, Satinský vodopád, rozhledna Ztracenec, Pomník letce zříceného MIGu nebo jeskyně Cyrilka. Seznam všech míst najdete zde společně s obrázky a přesnými GPS souřadnicemi.

Registrujte se ještě dnes, prohlédněte si seznam cílů a naplánujte si výlet ne víkend! Jaro klepe na dveře, tak neváhejte a vyražte na hory za sluníčkem.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT