ZDRAVÍ A SPORT

Mladý ostravský karatista s bronzem na Mistrovství světa

Ostravský karatista Dominik Trubianský (startovací číslo závodníka: 0429), který v průběhu celého roku úspěšně reprezentoval ostravský klub SHOTOKAN KARATE KLUB ATTFIS (TeamATTFIS, skupina A) vybojoval v rámci národní reprezentace České republiky(SKIFCZ) bronzovou medaili v kategorii chlapců kata do 12 let.

V prvním kole los určil soupeře z Kazachstánu, kterého porazil poměrem 3:2 (praporkový systém), ve čtvrtfinále se střetl se zástupcem Maďarska, skóroval 5:0 a stejný výsledek přišel také v semifinále, kdy soupeřem byl závodník z Ruské federace. Ve finálové čtyřce rozhodují rozhodčí udělováním bodů. 1. místo obsadilo Rusko 24,7, 2. Ukrajina 24,2, 3. Česká republika 23,8, 4. Španělsko 23,2.

 

„Dominik Trubianský otevřel v pátek ráno svou bronzovou medailí skóre pro národní tým České republiky. Přes neuvěřitelné emoce zaplněné ČPP arény v Hradci Králové, jsme společně s Dominikem cítili obrovskou hrdost. Velmi inteznivní příprava se osvědčila. Cílem byla alespoň jedna medaile, je to obrovský úspěch. Všem moc děkujeme za podporu,” uvedl trenér Jakub Škoda.

 

Na turnaji startoval také v klasickém zápasu kumite společně se svým týmovým kolegou Markem Šedivým (startovací číslo závodníka: 0503). D. Trubianský v prvním kole kategorie kumite chlapců do 12 let porazil před časovým limitem závodníka z Kyrgystánu poměrem 2:1 (soutěží se pouze do dvou bodů), v druhém kole nestačil na ukrajinského reprezentanta, kterému podlehl v základní době 1:0, M. Šedivý v prvním kole narazil také na ukrajinského závodníka, který zvítězil 2:1 chvíli před koncem časového limitu.

 

„Po většinu zápasu Marka Šedivého byl stav nerozhodný 1:1, oba závodníci byli hodně aktivní. Ukrajinská výprava byla na velmi vysoké úrovni, svědčí tomu také, že zvítězili v obou kumite kategoriích U12 i U14,” komentuje trenér obou závodníků Jakub Škoda.

 

Karatisté ukončili Mistrovstvím světa v Hradci Králové prodlouženou závodní sezonu, která místo klasických šesti měsíců trvala sedm. V září budou pořádat nábor nových členů.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT