ZDRAVÍ A SPORT

Colliery srdcem

Colliery srdcem je neziskový spolek založen v roce 2017 po záštitou Colliery CrossFit Ostrava. Tento spolek podporuje mladé talentované atlety a pomáhá tělesně handicapovaným osobám a seniorům se zapojením do cvičebního programu CrossFit.

První stanovou spolku je podpora mladých atletů do 13 let. Pro zapojení do programu by měl mít mladý člověk pohybový předpoklad pro daný sport a atletické či gymnastické základy. V rámci programu má mladý atlet možnost trénovat pod dozorem zkušených trenérů, může využívat crossfitové tělocvičny, a také se společně s týmem účastnit regionálních a zahraničních soutěží v CrossFitu.

Druhou stanovou je CrossFit pro handicapované. Jde o zpřístupnění CrossFitu pro handicapovaného člověka. Může cvičit úplně každý, jak už fyzicky, tak mentálně postižený člověk, a speciální tréninkový program je vždy přizpůsoben pohybovým možnostem jednotlivce. V tréninku, který vždy vede profesionální trenér, se dbá jak na zdravotní stránku jedince, tak na správné provedení daného pohybu.

Třetím bodem stanov je cvičební program pro seniory 60+. Cílem tohoto programu je podpora pohybu seniorů a jejich sociálního kontaktu. Mohou se účastnit skupinových lekcí pod vedením trenérů, které jsou přizpůsobeny jejich možnostem. Senioři se také mohou účastnit individuálních lekcí.

Spolek Colliery srdcem pořádá nespočet akcí, které jsou určeny na podporu již zmíněných skupin. Nejbližším z projektů je bruslařský závod Ostrava na kolečkách, který se uskuteční dne 23. 8. 2019 v Ostravě Porubě na Hlavní třídě. Jedná se o charitativní závod, kde můžete podpořit právě činnost spolku Colliery srdcem. Kromě podobných akcí, který spolek pořádá, můžete svou podporu vyjádřit také koupí tématických předmětů, jako jsou například trička, hrnky, či ručníky.

Pokud vás zajímá, jaké další projekty Colliery srdcem pořádá, nebo byste na nadaci chtěli přispět, můžete se mrknout na jejich webové stránky: https://www.collierysrdcem.cz/.

Použité fotky: z webu Colliery srdcem.

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT