ZDRAVÍ A SPORT

Mad Race – Na hranici limitů

Padavky a fňukny tady nemají co pohledávat. Mad Race je extrémní překážkový závod pro všechny, kteří se nebojí sáhnout si až na dno. Chcete to taky zkusit? Obujte pevné boty, naberte sílu, rychlost, odhodlání a pořádně pevnou vůli. Čeká vás 10 kilometrů prošpikovaných více než 27 vychytanými překážkami.

4. června 2016 už podruhé zamíří všichni borci na Vaňkův kopec, aby změřili své síly v extrémním závodu Mad Race. Organizační tým už teď ladí stejně jako loni dvě trasy – Sport a Hobby. „Pro ty odvážnější je trasa Sport. Ta má přes 10 kilometrů a více než 27 překážek. Na šesti kilometrové trase Hobby pak na závodníky bude čekat zhruba 15 překážek“, popisuje právě připravovanou trasu koordinátorka závodu Blanka Korytářová.

DSC_3178-Edit

Organizátoři si dali za cíl zvednout lidi z gaučů. Zatímco starší chlapi zavzpomínají, jaké to bývalo na vojně, ti mladší si pro změnu zkusí, jaké by to tam bylo. A holky? Ty oběma skupinám chlapů dokážou, že jsou stejně dobré, ne-li lepší než oni! Cílem Mad Race není vyhrát, ale překonat sám sebe a dojít až do cíle. Na každého, který projde cílem je připravena medaile a drobné ceny. Pro ty nejlepší pak zajímavé sportovní poukazy, oblečení a doplňky.

DSC_3703-Edit

První ročník, který proběhl 19. 9. 2015, vyšel na 100 %! Přes 400 závodníků si vychutnalo dvě skvěle vymyšlené a profesionálně postavené tratě různé náročnosti i trať připravenou pro děti.
„K dokonalosti akce přispělo i úžasné slunečné počasí, takže si všichni naplno užili sobotní den plný sportu a adrenalinu, dobré nálady i pohody na čerstvém vzduchu. Podle ohlasů všech zúčastněných jsme laťku nasadili vysoko. A jelikož my překážky zásadně nepodlézáme, máte se i letos na co těšit“, láká další odvážlivce koordinátorka.

DSC_3225

Registrace na závod už je v plném proudu. Čím dřív si zajistíte své místo na startu, tím výhodnější to pro vás bude. Startovné je však možné zaplatit i přímo na akci 4. 6. 2016. Koukněte na web závodu www.mad-race.cz, kde kromě důležitých informací a registrace najdete i blog a v něm tipy, jak se na závod připravit! Průvodcem vám bude Jindřich Byrtus, všestranný sportovec, který zajišťuje kondiční přípravu reprezentantů ČR např. v běhu na lyžích, cyklistice, golfu, lyžování nebo třeba squashi. Podle Blanky Korytářové to společně rozhodně zvládnete. „Léto začíná na Vaňkově kopci, pojďte si vyzkoušet svoji vytrvalost a sílu!“

DALŠÍ ČLÁNKY Z KATEGORIE ZDRAVÍ A SPORT